Passets bar
2019-02-08
Annorlunda barhäng
Här har vi tips till dig på några annorlunda barhäng med verklig fjällkänsla. Några barbesök du bara inte får missa.
Restaurang Anorak är ensamma om två saker, dels inredningen som andas coolt och retro men det är också drycken ”Bävergäll”. För att göra Bävergäll används en körtel från bäverns bak. På 1800-talet användes den som ingrediens i mediciner. Idag används den på Anorak för att krydda snaps med. Prova snapsen, vi kan lova att det blir en oförglömlig upplevelse.
Loungen på Passet i Vemdalen är den naturliga mötesplatsen före och efter en god italiensk middag på Stivale. Här serveras cocktails, lokalproducerad öl och vin från världens alla hörn. Utvalda dagar kan man kvällstid lyssna till livemusik från trubadurerna, tävla i Musikquiz och ta del av en hel del andra event.
Restaurang Husky är bykrogen i Vemdalen där kan du starta kvällen med bowling och avsluta den i baren med lokalproducerad öl från Klövsjö gårdsbryggeri. Där bryggs allt öl i en ombyggd ladugård från 1850-talet. En mindre mängd humle produceras på gården, och lokal honung används som smaksättning till vissa ölsorter. Hysky har ett tiotal olika sorter av deras sortiment. Men ett måste är deras Milk Stout 892 med lite rundare och fylligare smak av bitter mörk choklad och vaniljtoner.
Bräjks Matbar har en gudomlig varm chokladmjölk som är rakt igenom ekologisk med 70% choklad, ekologisk mjölk och riktig svensk grädde. Varje dag är det afterski på Bräjks och flera dagar i veckan med musikunderhållning av trubadur. Då kan du avnjuta chakladmjölken som en drink och och välja mellan "Skibum" med Stroh rom, en "Lumumba" med Cognac eller "Efter8" som serveras med Minttu.