Jacob Carlsson öppnar restaurang i Björnrike

2020-12-19

Bageriet som skejtar vidare till Björnrike

Familjen Carlsson-Hellström har drivit restaurang och bageri i över 20 år. Alltid med gränslös gemyt. Alpmys med gigantiska bullberg och okomplicerade rätter har blivit familjens signum. Nu utökar de verksamheten och Jacob Carlsson öppnar restaurang vid dammen i Björnrike.

Mamma Catharina har drivit Hovdestugan i över tjougo år. Pappa Rolf öppnade bageri i Vemdalen by redan på 90-talet, där lillasyster Tilde är bagare. 2010 köpte familjen en vedeldad pizzaugn och sonen Jacob drog igång en pizzeria i bageriet.

Ungefär så kan man sammanfatta familjen Carlsson-Hellström. Nu blir familjen också ett välkommet inslag i Björnrike. Under namnet Bageriet Björnrike öppnar Jacob en restaurang i Björnrikegårdens gamla lokaler.

Här blir det lite blandat med en ”touch” av Hovde-stugan. Obligatoriskt bullberg på en hallonröd disk som mamma Catharina har fixat till. Matiga mackor, pasta och pizza där Jacob tänkt lite utanför pizza-kartongen och odlat en egen stil. Pizzan VP med getost, honung och valnötter har blivit bageriets stor-säljare och finns givetvis med på Björnrikes meny. Temakvällar utlovas också under en del kvällar.

–  Vi startar verkligen från ruta ett. Men nu har vi samlat ihop ett gäng med unga ambitiösa kockar och servispersonal som kommer skapa skön stämning i restaurangen, berättar Jacob.

Med färglada mattor, lampkronor i naturmaterial, soffa,  Fiaspel och stora vedkorgar vid den öppna spisen så skapar krögarfamiljen som vanligt ett avslappnat häng.

Vill du koka bord så ring 0684-320 20

Text Marie Fermbäck  Foto Alexander Eklund

Bageriets storsäljare – pizzan VP

Bageriet Björnrike tar plats i Björnrikegårdens gamla lokaler vid Idets damm i Björnrike

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår