2020-03-25

Smaka på Vemdalen med take away

Vemdalens restauranger bjuder in till en kulinarisk smakresa med bordsservering eller med take away. De ger dig och dina smaklökar chansen att njuta av mat som inte annars finns med på menyerna. Och dessutom till ett reducerat pris.

Den 22-29 mars serverar områdets restauranger en specialkomponerad 2-rätters meny som bara kommer finnas under de här dagarna. Priset är dessutom kraftigt reducerat för att fler ska kunna njuta av riktigt bra och spännande mat. Det blir också andra aktiviteter som är anpassade för gorméer och livsnjutare. Då handlar det om dryckesprovningar och pop-up store av lokala producenter.

Pris för 2-rättersmeny

Söndag-torsdag: 215:-

Fredag-lördag: 265:-

 

MENYERNA 

Storhogna Högfjällshotell & Spa

Förrätt: Kantarellsoppa med rökt sidfläsk, grönkålschips och timjansolja

Varmrätt: Reninnanlår från Jillie, tranbärssås, rostade primörer och mandelpotatispuré

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka bord på 0682-413034, maila hovmastare@storhogna.com eller på storhogna.se

 

Hovde Sportbar & Kök

Förrätt: Lättbakad regnbåge från Börtnan, sojamajonnäs, dillrimmad gurka, regnbågsrom i

dillolja och rågbrödscrust.

Varmrätt:  Rullad långbakad vildsvinssida smaksatt med äpple, mandelpotatispure smaksatt med

granbarksost från Tivars gårdsmejeri, svartvinbärssky och friterad grönkål.

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka ditt bord på hovdesportbar.se eller på 0684-15130.

 

Anorak Restaurang & Bar

Förrätt: Rökt Ankbröst, liten ostpaj, sallad & pepparrots creme fraiche.

Varmrätt: Oxfile, brynt svamp, Cafe de Paris smör

Välj till efterrätt till annat pris. Hemlagad hjortronparfait. Ons-tor 266 kr för 3-rätters & fre-lör 319 kr.

Erbjudandet gäller: Kvällstid endast onsdag-lördag. Boka bord på 0684-312 13

 

Restaurang Toppen

Förrätt: Ceviche på fjällröding från Jämtland, mango, avokado, chili, räkor, dill.

Veg: Ceviche på ört marinerad mozzarella, mango, avokado, chili, dill.

Varmrätt: Biff Rydberg på reninnerfilé från västra Härjedalen.

Veg:  Biff Rydberg på kål och svamp.

Erbjudandet gäller: Endast lunch 11.00-14.30.

Boka bord på 070-6110237 eller info@skalstoppen.se

 

Passet Stivale

Förrätt: Halstrad tonfisk med olivkräm, basilika, friterad kapris och gremolata.

Varmrätt: Schnitzel Milanesa med potatiscrisp, tomatsalsa, fetaostkräm, chorizo och rödvinssky.

Erbjudandet gäller: Kvällstid.

Boka bord 0684-30 100 eller passetvemdalen.se

 

Vemdalsskalets Högfjällshotell

Varmrätt:  Torskrygg med kokt potatis, rödbetor, räkor, pepparrot, och brynt smör.

Efterrätt: Ganache med salt caramellcrunch,

maräng, färska bär och mynta.

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka bord på 0684-151 89 eller på vemdalsskalet.com

 

Restaurang Skalsterrassen

Förrätt: Marinerad råbiff med kapris, rödlök, riven äggula, och dijonnäs .

Varmrätt: Fisksoppa med saffran tomat, räkor och grädde.

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka bord: 0684-31330 el. restaurangskalsterrassen.com

 

torgEtt

Förrätt: Grillad majskyckling serveras med svamprisotto, krispig jordärtskocka och örtsallad.

Efterrätt: Chokladpastej med körsbär och maräng.

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka bord på 0684-590800 fr 15.00 eller maila till

filip@skalstorget.se

 

Restaurang Husky

Förrätt: Rentartar med friterad svamp, brynt soyasmör, cognacslingon och tunnbröd.

Varmrätt: Kantarellgratinerad röding med duchessepotatis smaksatt med västerbottensost.

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka bord på 0684-30002 eller på sporthuset.nu

 

Vargens Värdshus

Varmrätt: Rosastekt hjortytterfilé med potatispuré smaksatt med svarttryffel, rökt sidfläsk, vinbrässerade små steklökar och rödvinssås.

Efterrätt: Friterad camembert med varma hjortron och vaniljglass.

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka bord: 0684-311 00 eller maila på info@vargen.nu

 

Bräjks Matbar

Förrätt: Lättgravad sotad röding från Börtnan, kålrabbiblommor, härrökt rödingmousse, äpple,

picklad gurka.

Varmrätt: Grillad älgentrecote ”gangnamstyle”, potatisgalette, brysselkål, picklad svamp, sakesky.

Erbjudandet gäller: Kvällstid

Boka bord på 0684-800 770 eller brajks.se

 

Nya Tonys Pizzeria

Förrätt: Fjälltallrik. Rökt älgkött, pepparrotsvisp, sockerärtor, rödlök och vitlöksbröd.

Vegetariskt alternativ: Chole, indisk soppa med bla kikärtor, paprika, indiska kryddor, ingefära, färsk vitlök.

Varmrätt: Suovaspizza med tomatsås, ost, suovas, kantareller och ruccola.

Vegetariskt alternativ: Vegetarisk pizza med champinjoner, soltorkade tomater, fetaost, oliver,

picklad rödlök och ruccola.

Erbjudandet gäller: Kvällstid.

Boka bord på 0684-30533 eller info@nyatonys.se

 

Ölprovning

Ölprovning på Hovde Sportbar & Kök med tre olika sorters ölprovsmak á 20 cl per ölsort från detlokala bryggeriet Klövsjö Gårdsbryggeri. Du får lära dig mer om ölet och vilken mat som passar till. Servitören finns på plats för ytterligare frågor. Ölen betygsätts i gruppen för att vaska fram favoriten. 22-29 mars.

 Från 17.00- 21.00. Pris: 120 kr/person. 

 

Pop up store

Pop up store på Turistinformationen på Skalets torg där Klövsjö Stenugnsbageri tar med sig sin godbitar för försäljning under tre dagar. Här kan du då köpa bröd, bullar, choklad och biscotti.

26-28 mars. Tid: 10.00-17.00 

 

Taxi

Med Taxi Klövsjö/Vemdalen åker du Niceprice under Smaka på Vemdalen på förbokade tur & retur resor. Ring 0706-225 226!


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår