2019-04-15

Närproducerad pizza säljs nu i matbutiken

Lagom till påsken lanserades en fryst, lokalproducerad pizza som finns i Icabutiken i Vemdalen by.

Det är Jan Sadat på Nya Tonys pizzeria som tagit fram en Härjedalspizza med rökt älgkött, kantareller och mozzarella. Planerna som pågått under flera år har nu resulterat i att pizzan finns i matbutikens frysdisk. 

– Jag gjorde en marknadsundersökning med en testgrupp på 20 personer där även grossistenSvensk Cater ingick. Testgruppen fick frågor om allt ifrån smak, utseende och vad gruppen var beredd att betala för pizzan, berättar Jan.

Resultatet föll riktigt bra ut – testgruppen gillade pizzan och Jan investerade i förpackningsmaskin och frysrum, började upphandling med råvaror och kartongtryck. Processen som varit lång har nu äntligen landat i en färdig produkt i frysdisken. Lanseringen började på i Ica i Vemdalen by. Jan vill börja småskaligt, men längre fram siktar han utanför kommungränsen.

 

Text Marie Fermbäck

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår