2019-03-10

Smaka på Vemdalen

Vemdalens krögare tillsammans med Destination Vemdalen har under mars månad skapat en kulinarisk smakupplevelse bland områdets restauranger.

Under den 11-20 mars blir det en tio dagar lång smaklupplevelse som går under namnet Smaka på Vemdalen. Hela 13 restauranger i området har gått samman i konceptet och satt ihop en egen specialkomponerad 2-rättersmeny som bara kommer finnas under de här dagarna. 

Priset ligger runt tvåhundra kronor och är kraftigt reducerat för att så många som möjligt ska kunna njuta av riktigt bra mat. Destination Vemdalen är initiativtagare till konceptet som växt fram i en dialog med områdets alla krögare. Det blev ett eget koncept där i stort sett alla restauranger är med. 

– Det känns kul att få genomföra ett evenemang där så många jobbat tillsammans och kommit med idéer, säger Linnéa Frisk på Destination Vemdalen.

Smaka på Vemdalen blir en kavalkad av olika maträtter som toppas med sushi, ostron-, rom- och vinprovning under vissa kvällar:

Ölprovning Hovde Sportbar & Kök. Sittande provsmakning med ölsorter från bryggeriet Organic Smash. Tisdag 12 mars, kl 19.00. Pris: 150 kr

Sushi pop up Stivale. Sushi pop up på restaurang Stivale på Skalspasset. Torsdag 14 mars, kl 17.00-21.00

Pop up Store Klövsjö Stenugnsbageri. Klövsjö Stenugnsbageri säljer bröd på Skalets torg. Lördag 16 mars, kl 13.00-16.00

Sav sparkling & ostron på Bräjks Matbar. Andreas Olsson från Savhuset häller mousserande björksavsvin och öppnar ostron. Fredag 15 mars och  lördag 16 mars, kl. 14.00-17.00. Pris: 125 kr.

Winemakers dinner Bräjks Matbar. Peter Mosten från Savhuset kommer till Björnrike. Avnjut vår meny (sid 10) och bli serverad passande dryck. Fredag 15 mars kl 19.30. Pris: 595 kr

Romprovning torgEtt. Fem tapas möter fem rom från olika länder. En kväll att minnas med Herida romimportör. Måndag 11 mars, kl 20.00. Pris: 200 kr  för romprovning och 300 kr med både romprovning  & tapas.

Romprovningar Toppen. Restaurang Toppen erbjuder exklusiva provningar till alla som har bokat bord under dagen. Samt spontan provning med 3 olika sorters rom under öppettiderna. Måndag 11 mars, kl 11.00-16.00. Pris 99 kr 3 sorter.

Drinkprovning på Restaurang Toppen. Drinklista med 10 cocktails alla gjorda med olika karaktärer på ljus till mörk rom. Alla dagar 10-20/3 kl 11.00-16.30. Pris 135 kr/drink.

Taxi Klövsjö/Vemdalen. 15% på restaurangkörningar under Smaka på Vemdalen.


MENYER

Här är menyerna du kan välja på under 11-20 mars. Vissa restauranger erbjuder bara menyn under lunch men de flesta gäller under kvällstid. Pris för 2-rättermeny: Måndag-torsdag: 215:-. Fredag-lördag: 265:-


Anorak Restaurang & Bar

Förrätt: Rödingpate’, forellrom, dillcremefraiche, crostini

Varmrätt: Ankbröst, rostad mandelpotatis, svamp, bacon, lök, rödvinssås


Björnrikegården

Förrätt: Jordärtskockssoppa med rökt sidfläsk, rågsmulor & krasse

Varmrätt: Grillad ryggbiff med karamelliserad pärllök, peppar, skysås & friterad färskpotatis


Bräjks Matbar

Förrätt: Vedgrillad råbiff på vår mjölkko från Slaktar’n i Östersund med wasabi- och sesam dressing, inlagd ingefära, picklad morot och friterad potatis

Varmrätt: Rökt torskrygg med Bräjks smörstekta blodpudding, äppelrökt sidfläsk från Hedmans Chark, äppelsmörsås och mandelpotatis

 

Grizzly Bar & Grill

Förrätt: Kammussla med krämig risotto & druvsås

Varmrätt: Grizzlys ekplanka amerikansk choice ryggbiff med vinterkålsallad, bearnaise, pommes & lökringar


Hildings Krog

Förrätt: Tunnbrödskorg med rökt röding, saltrostade solroskärnor och rökt ägg

Varmrätt: Renentrecote på kalv med potatiskaka samt blåbär- och rödvinssås


Hovde Sportbar & Kök

Förrätt: Gravlaxtoast med gravad lax, hovmästarsås och smörstekt bröd

Varmrätt: Härgjord schnitzel med rödvinssås, friterad potatis, citron, kapris & ansjovis

 

Nya Vargens Fjällanläggning

Förrätt: Skummad skogssvampssoppa med gratinerad surdegsbröd

Varmrätt: Halstrad fjällröding från Landön med en citron-zucchini risotto serveras med friterad grönkål

 

Passet Stivale

Förrätt: Carpaccio- Rostade pinjenötter, ruccola & tryffelmajonnäs

Varmrätt: Linguine med ren. Picklad svamp & parmesan


Restaurang Husky

Förrätt: Rökt sik på tunnbröd med rödlök, gräslök, mandelpotatis och långfil

Varmrätt: Tjälknul på älg med ”kålbulle”, kantarellstuvning, brynt smör och rårörda lingon


Restaurang Toppen

Förrätt: En mustig & vällagad linssoppa, toppad med persilja som serveras med nybakat surdegsbröd

Varmrätt: Älgburgare på vårt vis, med timjan rostade rödbetor, chevré & honung. Serveras med ugnsrostad klyftpotatis från Rödön 

 

Storhogna Högfjällshotell & Spa

Förrätt: Charktallrik med lokala delikatesser

Varmrätt: Grillad ryggbiff, rödvinssky, örtsmör och potatoskin


torgEtt mat & vin

Förrätt: Arancini bollar- friterade risbollar fyllda med mozarella & örter serveras med parmesanost creme

Varmrätt: Grillat majskyckling bröst- potatispuré smaksatt med brynt smör, svamp och rostad vitlöksbuljong, krispig jordärtskocka och bakad sticklök

 

Vemdalsskalets Högfjällshotell

Förrätt: Kalvcarpaccio med sparris, pinjenötter, parmesan, krassemix och olivolja

Varmrätt: Skalets fisk- & skaldjursgryta med tomat, vitt vin, musslor, räkor, torsk, lax, stjälkselleri, morot och potatis

 

 


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår